Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Öneriler

Günümüzde kendi işini kurmak ve başarılı bir girişimci olmak hemen herkesin hayali. Ancak bu iş göründüğü kadar kolay değil. Başarılı bir girişimci olmak, bir işi ortaya koymak ve onu aranan, istenen bir markaya, hizmete dönüştürmek için sadece çok çalışmak yetmiyor. İnsanlara ilham ve öneriler de düşündüğünden daha çok şey katıyor. Biz de bu nedenle başarılı bir girişimci olmak için 20 özel öneriyi sizler için bir araya getirdik.

 

Cesur Olun!

Girişimci olmanın ilk kuralı kesinlikle cesarettir. Bunca yeni şirket ve markanın var olduğu bir dünyada yeni ve size ait marka ile önce çıkmak her şeyden önce cesaret ister. Herkes size “bırak, boş ver” derken yola devam edebilmenin sırrı cesur olmaktadır.

 

Kendinizi Zorlayın!

Girişimcileri birden çok mücadele  ve zorluk bekler. Bir iş yürütmenin stresi, iş modeli, yasal düzenlemeleri takip etmek, sermayeyi çoğaltmak, piyasanın durumu, çalışanlar, ürünlerin pazarlanması, satış takımı, teknolojik gelişmeler ve tüm süreçlerin yönetimi başı başına birer mücadeledir. Bu durumun gözünüzü korkutmasına izin vermeyin ve her seferinde daha çok zorluğun altına girerek kendinizi zorlayın ve bu yolla gelişin.

 

Tutkulu Olun!

Eğer kendi işinize yapmaya karar verdiyseniz, her şeyden önce insanların size sunduğu ve sizi ikna ettiği şeyi değil gerçekten sevdiğiniz şeyi yaptığınızdan emin olun. Girişimci olmanın herhangi bir yerde çalışan olmaktan çok farklı olduğunu anlayın. Girişimciliğin ancak kişi sevdiği ve tutkuyla bağlı olduğu bir işi yaparsa başarıya ulaşacağını unutmayın.

 

Risk Almaya Hazır Olun!

Günümüzde imrendiğiniz o büyük şirketlerin, risk aldıkları için bu noktada olduklarını kendinize hatırlatın. Risk almanın işin bir parçası olduğunu unutmadan, yükselmek ve ilerlemek için gerektiğinde risk alın. Her zaman risk almanın potansiyel tehlikeleri de beraberinde getirdiğini anımsayarak hazırlıklı olun. 

 

Hedeflerinizi Görselleştirin!

Günlük, haftalık ve yıllık hedeflerinizi görselleştirmeyi öğrenin. Bunu yaparken hedeflerini yazabilir, tablolar, planlar kullanarak yapılabilir ve somut adımlara dönüştürebilirsiniz. Bu şekilde hedefleriniz karşınızda net bir hale dönüşecek, ne zaman hangi adımı atarsanız, hedefinize ulaşacağınızı daha anlaşılır ve yapılabilir bir şekilde görebileceksiniz.

 

Doğru İnsanları İşe Alın!

Hemen her girişim ilerlemek için birden çok kişiye ihtiyaç duyar. Siz de küçük de olsa bir ekip kurmak zorunda kalacaksınız. Bu noktada en iyi eğitimi almış, en tecrübeli kişileri seçmek mantıklı gibi görünebilir. Ancak doğru çalışan seçmek için en önemli faktör, iş tanımını en iyi şekilde yerine getirebilecek kişiyi seçmektir. Bu nedenle size göre en iyi kişiyi değil, pozisyona göre en iyi kişiyi işe alın!

 

Zaman Verin!

Medya mecralarında hemen herkese empoze edilen fikirlerden biri de kişilerin bir gecede bulundukları yere gelmiş olmaları. Etkileyici başarı hikayeleri anlatılırken yapılan bu yanlış, girişimcilerin de aceleci ve sabırsız olmasına neden oluyor. Gördüğünüz hiçbir başarının birkaç günde ortaya çıkmadığını kabullenin ve işinize ve hedeflerinize zaman verin. Planlama yaparken de gerçekçi bir zamanlama yaptığınızdan emin olun.

 

Müşterilerinizi Tanıyın!

Sunduğunuz ürün ya da hizmeti yakından tanıyorsunuz, peki onu kullananları da tanıyor musunuz? İşinizde başarılı olmanızın ana faktörü müşterinizi tanımaktır. Sunacağınız ürün ya da hizmeti alacak birileri var mı? Eğer varsa bu kişiler kimler? Onlara hangi yollardan en hızlı ve sağlıklı şekilde ulaşabilirsiniz? Onların ihtiyaçlarını ne yaparsanız daha iyi bir şekilde karşılayabilirsiniz? Başarılı olmak için tüm bu soruları sormalı ve doğru cevapları biliyor olmalısınız. Müşterinizi tanımak, onların ihtiyaç ve şikayetlerini önceden tahmin etmek, ürün ya da hizmetinizi bir adım öteye taşıyacaktır.